VAD KOSTAR DET ATT SKROTA MIN BIL?

Vi tar inte ut någon avgift för att skrota fordon som omfattas av producentansvar.

VAD FÅR JAG FÖR MIN SKROTBIL?

Från och med den 1 juni 2007 betalas ingen skrotningspremie ut för skrotning av fordon. Det är dock kostnadsfritt att lämna in fordon med producentansvar till oss på Märkesdemo
Eventuellt tillgodohavande av fordonsskatt och försäkringspremie återbetalas efter skrotning till registrerad fordonsägare från Transportstyrelsen respektive aktuellt försäkringsbolag.

VAR KAN JAG LÄMNA IN MIN BIL FÖR SKROTNING?

Du kan kostnadsfritt lämna in ditt fordon med producentansvar till något av våra mottagningsställen. Om någon annan person lämnar in skrotbilen åt dig krävs en fullmakt.
Det är viktigt att du tar med dig det senast utfärdade registreringsbeviset del 2 och legitimation när du lämnar in din skrotbil.
Om du saknar det senast utfärdade registreringsbevis del 2 måste du beställa ett nytt. Det gör du på Transportstyrelsens webbplats eller på telefon 0771-25 25 25.
Endast i ett fåtal fall har det inte utfärdats något registreringsbevis del 2. Kontakta vår kundtjänst om du är osäker.

KAN NI HÄMTA MIN BIL OCH HUR MYCKET KOSTAR DET?

Vi kan hämta din skrotbil med vår egen kranbil och transportera den till vår anläggning för skrotning.  För hämtning av registrerad personbil tar vi normalt avgift om 500 kronor.

För ej registrerade och direktimporterade bilar samt andra fordon som husvagnar, släpvagnar och tyngre fordon tar vi ibland ut en högre kostnad. Kontakta oss för mer information.

Om du vill veta exakt vad det kostar att hämta ditt fordon – kontakta vår kundservice på: tel

VARFÖR TAR NI EN AVGIFT FÖR HÄMTNING AV SKROTBIL?

Då vi bedriver en seriös verksamhet med stort miljöfokus tar vi ut en avgift vid upphämtning av fordon för att täcka kostnaderna för transport och omhändertagande av miljöfarligt avfall från fordonen.

BEHÖVER JAG VARA PÅ PLATS NÄR NI HÄMTAR MIN SKROTBIL?

Nej, är bilen är åtkomlig när den ska hämtas så behöver du inte vara på plats. Om bilen däremot står i garage etc så behöver du vara på plats, men då kontaktar vi dig för att boka en tid för hämtning.

KAN JAG KÖPA BILDELAR AV ER?

Ja Vi har försäljning av begagnade bildelar till de flesta märken

HUR VET JAG ATT MIN BIL VERKLIGEN BLIR SKROTAD OCH INTE HAMNAR UTE PÅ GATAN ISTÄLLET?

Märkesdemo är en Sveriges ledande inom branschen och skrotar stora mängder bilar på uppdrag av privatpersoner, myndigheter och andra uppdragsgivare. Det garanterar en säker hantering av din bil och att den blir korrekt rapporterad som skrotad till Transportstyrelsen.